Newsleecher review

In de wereld van Usenet heb je heel wat mogelijkheden. Usenet maakt het mogelijk om verschillende bestanden te downloaden. Om deze bestanden te kunnen downloaden maak je gebruik van een programma waarmee je de nieuwsgroepen kunt opzoeken en vervolgens kunt gaan downloaden. Een van de programma’s waar je uit kunt kiezen is Newsleecher. Maar wat is dit precies voor een programma, wat zijn de voor- en nadelen en wat heb jij hier als gebruiker aan? Het is ook goed om te weten hoe het programma werkt en of dit een goede keuze is wanneer jij op zoek bent naar een goed programma. Hier lees je alle belangrijke informatie over Newsleecher.

Wat is Newsleecher?

Newsleecher is een nieuwslezer voor Usenet en is speciaal ontwikkeld voor Windows. Met dit programma kun je gebruikmaken van de nieuwsgroepen die worden aangeboden op Usenet. De hoofdfunctie van Newsleecher is het downloaden van binaire berichten. Gedownloade bestanden worden automatisch gecontroleerd en gerepareerd als dit nodig is. Ook RAR-bestanden worden automatisch uitgepakt met Newsleecher.

Het is met Newsleecher ook mogelijk om NZB-bestanden te downloaden. Daarnaast is dit programma shareware, wat betekent dat het gaat om een software die zonder of met weinig restricties verspreid mag worden. Er worden wel betaalde services aangeboden door Newsleecher en super search is daar één van. Hiermee kun je zoeken naar bestanden op nieuwsgroepen. Je hoeft daardoor geen headers te downloaden en versnelt daardoor het hele proces.

Ontdek hier de voordelen van Newsleecher

Newsleecher is niet het enige programma voor Usenet: er zijn nog veel meer andere opties waarmee je dezelfde taken kunt uitvoeren. Maar wat zijn nu specifiek voordelen van Newsleecher waarmee dit programma zich onderscheid van de rest? Hieronder vind je een overzicht van de meest belangrijke voordelen:
– Newsleecher biedt veel mogelijkheden en daarnaast is het mogelijk om meerdere servers te combineren;
– Newsleecher is flexibel in gebruik;
– Met Newsleecher kun je met hoge snelheid downloaden; binnengehaalde headers verschijnen direct in beeld;
– Je kunt bij Newsleecher gebruik maken van een ingebouwde zoekdienst;
– Er is bij Newsleecher sprake van een duidelijke en gebruiksvriendelijke interface.

De nadelen

Heeft Newsleecher ook nadelen? Net als alle andere programma’s zijn er ook punten te vinden die wat minder voordelig zijn. Bij Newsleecher gaat het om de volgende punten:
– Niet gratis: Je moet onder andere betalen voor de ingebouwde zoekfunctie wanneer je hier gebruik van wilt maken;
– Alleen voor Windows: je kunt Newsleecher niet gebruiken op het moment dat je Mac of een ander besturingssysteem gebruikt;
– Niet alle content wordt goed uitgepakt: dit is bij NZBget en SABnzbd wel het geval. Newsleecher kan minder goed overweg met bestanden die express verkeerd benoemd zijn.

Alles over de werking van Newsleecher

Voordat je Newsleecher gaat gebruiken is het natuurlijk van belang om het programma te installeren op je computer. Wanneer je dit hebt gedaan stel je de Usenet provider in: hiermee wordt het mogelijk om nieuwsgroepen op te halen. Via Newsleecher wordt het op deze manier mogelijk om nieuwsgroepen toe te voegen. Klik hiervoor op het tabblad ‘Manager’ en klik op de knop ‘Subscribe’. Je moet hiervoor wel verbonden zijn met de provider.

Wanneer je vervolgens op de knop ‘Get Group List’ klikt, kun je de lijst met nieuwsgroepen ophalen. Vervolgens krijg je een scherm te zien met daarop vraag of je de nieuwsgroepen wilt downloaden vanaf de server. Om dit te bevestigen klik je op Yes. De nieuwsgroepen zullen nu gaan downloaden; dit kost wat tijd. Wanneer alle headers van de nieuwsgroepen zijn opgehaald, kun je beginnen met het downloaden van specifieke bestanden.

Is Newsleecher een goede keuze?

Newsleecher is een prima programma waarmee je de mogelijkheid hebt om bestanden te downloaden vanuit nieuwsgroepen. Toch is het goed om te weten dat er enkele functies missen, zoals de mogelijkheid om VPN toe te voegen. Wel heeft Newsleecher als voordeel dat er een nieuwslezer wordt meegeleverd: dit is ideaal voor beginnende gebruikers van Usenet. Newsleecher is een gemakkelijke toegang tot Usenet en dit doen zij met goede service en snelheid. Wanneer je echter VPN een belangrijk punt vindt, kun je er ook voor kiezen om voor een ander programma te kiezen, zoals Newshosting of Eweka. Zij bieden wel de mogelijkheid voor VPN.

Maak zelf een goed overwogen keuze

Je weet nu niet alleen wat Newsleecher voor programma is, maar je hebt ook alle voor- en nadelen op een rij staan. Dit kan het voor jou makkelijker maken om een keuze te maken tussen verschillende programma’s. Newsleecher is dus een goede optie wanneer je een beginnende Usenet gebruiker bent. Het programma is gebruiksvriendelijk en biedt voldoende opties en staat daarnaast bekend om de hoge downloadsnelheid. Je kunt ook zelf op zoek gaan naar meerdere Newsleecher reviews om er zo nog zekerder van te zijn dat je een weloverwogen keuze maakt. Dat zorgt voor een goed gevoel maar daarnaast kun je ook de wereld van Usenet op een goede manier gaan ontdekken.

Leave a Reply