Spotnet Online

Spotnet online: alles wat je moet weten

Als je het meeste uit Usenet wilt halen, is Spotnet het programma dat je nodig hebt. Dit programma stelt je in staat om nieuwsgroepen eenvoudig te doorzoeken, op zoek naar de bestanden die je nodig hebt. Dankzij de handige filters kun je tegenwoordig doorgeven of je bijvoorbeeld op zoek bent naar een film of muziek. Zo voorkom je dat je een hoop bestanden ziet waar je niets aan hebt. Maar Spotnet is een programma dat je moet installeren, waardoor het alleen gebruikt kan worden voor één specifieke computer. Is er een alternatief? Is er zoiets als Spotnet online? En hoe bruikbaar zijn deze online varianten?

Spotnet online: is er een online variant van Spotnet?

Spotnet is een programma dat je moet installeren. Dit houdt in dat je op de specifieke computer of laptop waarop je Spotnet geïnstalleerd hebt gebruik kunt maken van dit programma, maar niet op een computer of laptop waarop dit programma niet aanwezig is. Onhandig, en tegenwoordig moet dat toch echt anders kunnen. Immers heb je tegenwoordig de mogelijkheid om altijd en overal bij je bestanden te kunnen via Cloud platformen. Is zoiets dergelijks ook mogelijk voor Spotnet?

Als je al wel eens gebruik hebt gemaakt van Spotnet, ben je waarschijnlijk wel bekend met het NZB bestand. Deze stelt jou in staat om bestanden met andere te delen via Usenet. Inmiddels is er ook een NZB Server. Deze maakt gebruik van Spotweb. Spotweb was het eerste online alternatief voor Spotnet. Dit is een web-based Spotnet viewer. Het is een script dat je zelf kunt draaien. Echter vergt Spotweb de nodige ervaring, als toegankelijk kun je het niet omschrijven. Voor de casual gebruikers van Spotnet voldoet dit programma dan ook gewoon.

Als je Spotweb downloadt en installeert, heb je drie keuzes die je kunt maken:

• Je installeert Spotweb zodat het alleen voor privé gebruik ingezet kan worden. Niemand anders kan gebruik maken van jouw versie van Spotweb. Je stelt bijvoorbeeld een wachtwoord in dat je met niemand anders deelt.
• Maar het is ook mogelijk om Spotweb te delen met anderen. Tijdens het installeren van deze applicatie heb je de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen. Dit wachtwoord kun je delen met anderen, zodat ook zij toegang krijgen tot jouw Spotweb.
• Tot slot is het mogelijk om Spotweb zo in te stellen dat het publiekelijk gebruikt kan worden. Dit is de variant van Spotweb die je krijgt wanneer je gebruik maakt van een NZB Server.

NZB Server is een Usenet website die voorzien is van de gehele database van Spotnet. Deze wordt continu up to date gehouden. Het is eigenlijk te zien als de Google van Spotnet. Je doorzoekt de nieuwsgroepen om vervolgens eenvoudig en snel de NZB bestanden te downloaden. Vervolgens download je de spot naar Spotnet (mits je dit gebruikt om bestanden te downloaden van het Usenet). NZB Server is een Spotweb script aan de hand waarvan je altijd de beste downloads kunt vinden.

Voorwaarden Spotnet online

Spotnet online varianten zoals Spotnet of een NZB Server hebben als nadeel dat ze minder toegankelijk zijn voor de casual gebruiker. Het zijn dan ook vooral interessante alternatieven voor de frequente gebruiker van Usenet. Omdat dit een variant is van Spotnet, gelden dezelfde voorwaarden. Het is dus ook gratis om te gebruiken, waarbij gebruik gemaakt kan worden van EU servers en SSL. De hoeveelheid nieuwsgroepen en connecties zal afhankelijk zijn van de provider die je hebt. Let op: om toegang te krijgen tot deze programma’s heb je wel een payserver nodig. Hier zijn kosten aan verbonden. Lees je goed in over payservers, zodat je een kwalitatief goede kunt vinden tegen een scherpe prijs.

Leave a Reply