Eweka Usenet Review: is deze provider de moeite waard?

Wist je dat Eweka één van de oudste providers binnen Nederland is die toegang verschafte tot het Usenet? Sinds het begin van dit nieuwe millennium liep deze provider voorop als het ging om internet services, waarbij vooral de toegang tot Usenet opviel onder consumenten. Het is dan ook bijzonder knap dat Eweka Internet Services nog altijd meegaat met de tijd. Nog steeds kiezen vele klanten voor deze provider. Echter is Eweka niet de enige provider waar je voor kunt kiezen als je gebruik wilt maken van het Usenet. Zijn de services van Eweka Internet nog altijd de moeite waard? Is dit een goede keuze als je gebruik wilt maken van het Usenet? Hieronder laten we je het zien.

Meer info over Eweka Usenet Internet Services

Nog altijd is Eweka Internet Services de grootste Usenet provider binnen ons land. Deze provider wordt geroemd vanwege de snelle en betrouwbare toegang die het verschaft tot het Usenet. Eweka staat bekend als een payserver provider. Zoals de term ‘pay’ al aangeeft, betaal je voor de services van Eweka. In dit opzicht verschilt het niet veel van het ‘normale’ internet dat je aangeboden wordt door je provider, aangezien je hier ook voor betaalt.

Ondanks de prijs (die tevens relatief laag is, verderop in de tekst meer info hierover) krijg je een hoop aangename services voor dit prijskaartje terug. Ten eerste, het is al vaker gezegd, krijg je dankzij Eweka toegang tot het Usenet. De connectie is zowel betrouwbaar als snel. En dat is mooi meegenomen, aangezien Usenet vooral gebruikt wordt voor het downloaden van diverse soorten bestanden uit nieuwsgroepen. Hierbij kan het gaan om tekst, boeken, films, muziek, video, spellen en nog veel meer. Deze bestanden worden steeds geavanceerder en dus groter. Een payserver provider moet hier op inhaken. Daarom is het zo belangrijk dat Eweka Internet Services een snelle en betrouwbare connectie tot het Usenet verschaft.

Toch zijn er nog altijd mensen die kiezen voor een non-payserver provider, oftewel een gratis provider. Waarom? Tja, we blijven Nederlanders, en als we ergens op kunnen besparen zullen we dat ook zeker niet laten. Echter krijg je waar je voor betaalt als je kiest voor een gratis provider. De snelheden liggen super laag, zowel qua browsen als qua downloads. Alleen tekstbestanden kun je enigszins normaal downloaden. Voor de internetgebruiker van tegenwoordig, die grote bestanden binnen wil halen, kan dit echt niet meer.

Daarom is Eweka sowieso een aanrader. Niet alleen krijg je dankzij deze payserver provider toegang tot een hoog aantal nieuwsgroepen en connecties (je kunt kiezen uit 8 of 20), maar je kunt deze allen browsen en bestanden downloaden met een hoge snelheid. Bovendien wordt SSL ondersteund, zodat het browsen van Usenet veiliger is. Een andere fijne bijkomstigheid is het feit dat er een gratis proefperiode is waarvan je gebruik kunt maken. Deze periode duurt een week, waarbij Eweka je aanbod doet waarbij je tot 300 GB gratis kunt downloaden. Na afloop van deze proefperiode moet je natuurlijk wel gaan betalen om gebruik te kunnen blijven maken van de services van Eweka Usenet.

De prijzen van Eweka Usenet

Vaak worden prijzen gebruikt als indicator van kwaliteit. In dat geval hebben we goed nieuws voor je: Eweka kost zeer weinig maar levert je wel hoge kwaliteit internet op. Het mooie is: je kunt kiezen uit verschillende soorten abonnementen. Zo is er het standaard abonnement van 7.5 euro per maand. Dit laagste abonnement geeft je al een internetsnelheid van 50 Mbit/s zonder download limieten.8 connecties en 3900 dagen retentie. Tevens heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van het high-speed abonnement. Het zal je met zo’n naam niet verbazen dat de internetsnelheden een stuk hoger liggen (300 Mbit/s). Daarnaast zijn 20 connecties mogelijk met 3900 dagen retentie, en dat voor 9.60 euro per maand.

Leave a Reply