Eweka

Eweka is een Nederlandse payserver provider die al heel wat jaren bestaat. Deze usenet provider is opgericht in 2001 en is een van de oudste payserver providers in Nederland. Eweka is niet zomaar een provider, het bedrijf is de grootste usenet provider in heel Nederland. Geen enkele aanbieder van payservers heeft zoveel klanten als Eweka.

Eweka kwaliteit voor een spotprijs

Er is een zeer grote keuze aan payserver providers in Nederland. Het grootste nadeel hiervan is dat de meeste helemaal geen goede payserver kunnen leveren. Ze hebben geen eigen backbone, ze huren alles van andere, grote bedrijven. Ze maken veel meer kosten dan een provider die zijn eigen backbone heeft een eigen datacentra. De kosten die providers zonder eigen servers maken, worden doorberekend aan de klant. Dat houdt altijd in dat je als klant of meer betaald, of relatief weinig betaald voor een slechte payserver.

Eweka heeft een eigen backbone, ze hebben eigen serverparken. Ze hebben alles in eigen hand, waardoor ze uiteindelijk veel goedkoper kunnen leveren. Een payserver bij Eweka is fantastisch, helemaal als je de prijs vergelijkt met de kwaliteit. De downloadsnelheden zijn uitstekend terwijl de beveiliging en retentie ook goed zijn. Momenteel is de retentie bijna 3900 dagen. Dat betekend dat je van alles kan downloaden, dat mensen meer dan 10 jaar geleden hebben geupload. Bij een gemiddelde usenet aanbieder in dezelfde prijsklasse is de retentie tussen de 800 en 1500 dagen.

Gratis testen

ewekaAls je nog niet overtuigd bent, begrijpelijk. Het is beter om iets te ondervinden dan het te vernemen. Juist daarom is de gratis Eweka proef week zo praktisch. Eweka biedt iets aan wat de meeste providers, zelfs als ze een eigen backbone hebben, niet aandurven. Je mag bij Eweka 1 hele week, onbeperkt, zonder verdere verplichtingen, een payserver testen. Er zijn geen restricties, de payserver die je kan testen werkt net zoals een betaalde payserver. Door het een week vrijblijvend te proberen weet je dus precies wat je kan verwachten als je er later voor kiest om een abonnement af te sluiten. Wat niet hoeft, bevalt de proefweek niet, dan zit je helemaal nergens aan vast.

Eweka abonnementen

Je kan bij Eweka kiezen uit verschillende abonnementen. En, je kan er voor kiezen om per maand, kwartaal, half jaar of jaar een abonnement op een payserver af te sluiten. De meeste mensen kiezen voor een jaarabonnement omdat hierbij veel korting wordt gegeven. Natuurlijk zijn alle Eweka pakketten geschikt om te downloaden met spotnet en spotweb.

Pre-Paid Standard voor €7,50 per maand

  • 50 Mbit/seconde
  • Onbeperkt downloaden
  • 8 verbindingen
  • Anoniem downloaden met SSL
  • 3887 Dagen Retentie

Het Pre-Paid High-Speed heeft bijna dezelfde specificaties als het Pre-Paid Standard, alleen is de downloadsnelheid 300 Mbit/seconde en je mag met 20 verbindingen tegelijkertijd downloaden. De prijs is daarom wel iets hoger, namelijk €9,60 per maand.

Abonnement High-Speed voor slechts €7,00 per maand
Dit is het meest gekozen Eweka pakket en is een abonnement. Bij het afsluiten krijg je 27% korting, waardoor je slechts €7,00 per maand betaald.

  • 300 Mbit/seconde
  • Onbeperkt downloaden
  • 20 verbindingen
  • Anoniem downloaden met SSL
  • 3887 Dagen Retentie