Alternatief voor spotweb

Zoek je een goed alternatief voor Spotnet? Er zijn een aantal uitstekende alternatieven. Zowel programma’s als usenet websites.

Spotnet online? Gebruik Spotweb

nzbserver spotweb spotnet alternatief

Er is een online versie van Spotnet, genaamd Spotweb. De website nzbserver.com werkt via Spotweb. Je kan op nzbserver razendsnel zoeken naar bestanden. Er zijn vele verschillende categorieën waarin bestanden staan die soms 7 jaar oud zijn. Gratis nieuwsservers kunnen geen bestanden downloaden die zo oud zijn en de meeste payservers zijn maar zelden in staat om 7 jaar oude bestanden te downloaden. Het aanbod op nzbserver.com is dus uitstekend.

Usenet websites en forums

Enkele jaren geleden waren er veel usenet forums waar van alles te downloaden was. Place2home was bijvoorbeeld een leuk forum met tienduizenden leden. Helaas is dit usenet forum enige tijd geleden gesloten. Er zijn momenteel enkele piepkleine usenet forums maar die bieden bijna geen bestanden aan en zijn dus de moeite niet waard. Veel mensen kiezen daarom voor een betaalde usenet.

Toch betaalde usenet?

Als je toch een betaalde nieuwsserver zoekt, dan is Eweka sterk aan te raden. Eweka is een Nederlandse nieuwsserver waarmee je bij diverse nieuwsgroepen kunt downloaden. Dit kunt je onder meer met Spotnet doen. De laatste jaren behoort Eweka tot de best gewaardeerde nieuwsservers van ons land. Een belangrijk voordeel van Eweka is bijvoorbeeld dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten, waardoor er altijd een oplossing is dit bij je past.

De grote voordelen van Eweka:

  • Abonnement: € 7,00 per maand (€84,00 per jaar)
  • Zeer hoge retentie: >4,100 dagen.
  • Connecties: maximaal 8 of 20 (afhankelijk van je pakket) op EU servers en met SSL.
  • Gratis proefperiode van 7 dagen.

Usenet search

Er zijn enkele usenet search websites waar je ook kan zoeken. Helaas zijn ze minder overzichtelijk dan nzbserver en Spotnet. Er is geen beschrijving en geen afbeelding. Je hebt een apart download programma nodig, zoals Grabit of nzbget. Maar het is mogelijk om via dit soort usenet search websites te zoeken. De meest gebruikte is binsearch.info, maar een andere bekende nzb search website is nzbindex.com

Spotlite lijkt op Spotnet

Heb je al een download programma? Gebruik dan gewoon Spotlite. Met dit handige programma kan je zoeken, en als je iets hebt gevonden, download je met Spotlite de NZB. Daarna is het een kwestie van wachten tot je download programma het gewenste programma heeft gedownload. Spotlite lijkt erg op Spotnet, alleen kan je er niet mee downloaden.

Zonder usenet?

Downloaden via usenet is natuurlijk niet de enige manier om te downloaden. Vroeger gebruikten mensen Kazaa, Napster en DC++. Ook bittorrent was erg geliefd. Veel mensen downloaden nog steeds torrents. Opzich is het net zoals downloaden uit nieuwsgroepen een uitstekende manier om te downloaden. Je moet alleen op een aantal dingen letten om te zorgen dat je PC niet in een nest vol virussen verandert.

Toch een betaalde usenet?

De grote voordelen van Eweka:
Abonnement: € 7,00 per maand (€84,00 per jaar)
Zeer hoge retentie: >4,100 dagen.
Connecties: maximaal 8 of 20 (afhankelijk van je pakket) op EU servers en met SSL.
Gratis proefperiode van 7 dagen.

Leave a Reply