Het beste NZB Server alternatief: wat als NZB offline is?

Het komt regelmatig voor dat NZB Server offline is. En wanneer je graag wilt downloaden kan dit behoorlijk vervelend zijn. Toch is er een goede reden waarom dit gebeurt: daar kun je hier meer over lezen. Daarnaast zijn er gelukkig ook een aantal goede alternatieven waar je gebruik van kunt maken voor het downloaden van verschillende bestanden. Hier lees je over de vier meest bekende alternatieven maar ontdek je ook welke jij het beste kunt gaan gebruiken wanneer NZB Server offline is of een storing heeft.

Waarom is NZB Server vaak offline?

Het is goed om te weten dat wanneer je NZB Server gaat gebruiken, dat het regelmatig zal voorkomen dat deze website offline is. Wat is hier de reden voor? In de eerste plaats is het goed om te weten dat de mensen die NZB Server onderhouden geen winstdoel hebben. Dit betekent dat de website gratis beschikbaar is voor gebruik, zonder dat er geld aan wordt verdiend. Daarnaast maakt NZB Server ook geen reclame en zijn er dus geen inkomsten. De mensen achter de website doen zelf het onderhoud en de kosten die hieraan verbonden zijn, zijn naar alle waarschijnlijkheid aan de hoge kant. De website gaat dan ook regelmatig offline om het onderhoud te kunnen doorvoeren. Zo kun jij weer optimaal gebruik maken van de website.

De beste NZB Server alternatieven op een rij

En hoewel het vervelend kan zijn wanneer NZB Server niet beschikbaar is, is er ook goed nieuws. Er zijn namelijk verschillende NZB Server alternatieven te vinden. Je kunt deze websites gebruiken om nieuwsgroepen te doorzoeken en bestanden te downloaden. Onder andere SpotLite, SpotNet, NZBStars en NZBIndex zijn voorbeelden van alternatieven voor NZB Server. Hieronder vind je uitgebreide informatie over ieder NZB Server alternatief die je kunt gebruiken.

SpotLite

Het eerste NZB Server alternatief is SpotLite. Je kunt dit programma zien als een lichte versie van SpotNet. SpotLite is erg snel en heeft weinig tijd nodig voor downloads, in tegenstelling tot SpotNet. Een mogelijk nadeel van SpotLite is dat je dit moet installeren, omdat het een programma is en geen website. Je kunt met SpotLite alleen zoeken en wanneer je een spot wilt downloaden moet je het nzb-bestand van de spot downloaden en laden in je Usenet download programma. Je kunt SpotLite downloaden voor Windows, Mac en Linux.

SpotNet

Een ander bekend NZB Server alternatief is SpotNet. Dit is een programma dat je kunt installeren op je computer. Dit werkt alleen op een Windows computer; als je een Mac hebt kun je ook kiezen voor SpotLite. Met SpotNet krijg je dezelfde content als bij NZB Server en SpotLite. Er zijn dus maar weinig verschillen te benoemen. Het enige verschil is dat je met NZB Server geen apart programma nodig hebt om spots te kunnen downloaden. Daarnaast heeft SpotNet wel regelmatig een update nodig; dit is bij NZB Server niet het geval.

NZBStars

Hecht je veel waarde aan NZB Server en wil je echt iets soortgelijks gebruiken? Dan is het gebruik van NZBStars een oplossing. Deze website heeft dezelfde layout en functies als NZB Server. Er wordt gebruik gemaakt van hetzelfde script (SpotWeb). Het enige verschil met NZB Server is dat er sprake is van reclame op de website. Een mogelijk nadeel is dat NZBStars ook regelmatig offline is en daarnaast wordt de website niet vaak geupdate.

NZBindex

NZBindex is een van de oudere websites voor het zoeken naar nzb-bestanden. Deze website wordt niet voor niets oud genoemd en dat zie je ook terug in de layout. Deze is wat onoverzichtelijk. Je kunt prima gebruik maken van NZBindex, maar het is hierbij wel handig om van tevoren te weten wat je wilt zoeken. Zo heb je meer kans op goede resultaten.

Grabit en SABnzbd

Je kunt ook Grabit gebruiken voor het zoeken naar spots. Dit Usenet downloadprogramma is daardoor een prima NZB Server alternatief. Gebruik je SABnzbd? Dan kun je dit programma zo instellen dat je nieuwsgroepen direct kunt doorzoeken. Dit kun je aanpassen bij de instellingen van het programma. Ga je SABnzbd installeren? Dan stel je dit in bij stap 3 van de installatie.

Welk NZB Server alternatief kun je het beste gebruiken?

Er zijn dus zeker een groot aantal NZB Server alternatieven verkrijgbaar, maar welke kun je nu het beste gebruiken? Dit hangt vooral af van je eigen behoeften. Een van de meest praktische programma’s is SpotLite. Samen met SpotNet is dit een prima programma voor het zoeken naar bestanden en het downloaden hiervan. Om in de sfeer van NZB Server te blijven is ook NZBStars een goed alternatief. Het is wel goed om te weten dat deze website ook regelmatig offline is. Werkt geen van deze opties voor jou? Dan kun je ook nog gebruik maken van binsearch.info. Deze zoekmachine is een goede manier om nieuwsgroepen te doorzoeken.

Leave a Reply