Gratis nieuwsserver voor spotnet

Downloaden met spotnet? Dat is een handige manier om te downloaden. Steeds meer mensen die films en muziek downloaden uit usenet nieuwsgroepen, kiezen voor spotnet. Naast de gewone versie van spotnet classic is er spotnet online, dat eigenlijk Spotweb heet. Weet je nog niet hoe je moet downloaden met programma’s zoals spotnet? Bekijk dan deze pagina en de links naar informatieve usenet websites even, dan leer zo downloaden binnen een klein uurtje.

Spotnet, spotweb en usenet forums

Mensen downloaden inmiddels als meer dan 20 jaar uit nieuwsgroepen. Eerst hadden ze een langzame verbinding en haalden ze alleen ebooks en losse mp3 nummers binnen. Tegenwoordig hebben mensen zulke snelle verbindingen dat ze binnen een uurtje 5 hele DVD’s kunnen downloaden. Er zijn verschillende manieren om te downloaden uit usenet nieuwsgroepen.

De meeste mensen gebruiken het programma spotnet classic. Er is ook een versie spotnet 2 maar die bevat veel reclame en dingen die je niet op je computer wilt hebben. Spyware en dat soort nare zaken.
Om spotnet te kunnen gebruiken heb je slechts 1 ding nodig, een newsserver. In het Nederlands noemt men een newsserver een nieuwsserver.

Gratis nieuwsserver

gratis nieuwsserver voor spotnetZoals met alles in het leven kan je geen gratis nieuwsserver krijgen. Eigenlijk noemt men een nieuwsserver een payserver, aangezien je ervoor moet betalen. Gelukkig zijn er manieren om toch aan een goede nieuwsserver te komen die je gratis kan proberen.

In zowel Nederland als in de rest van de wereld zijn er usenet providers. Die bieden payservers aan, waarmee je anoniem kan downloaden met spotnet. Sommigen van die usenet providers kosten 3 euro terwijl anderen er zo 30 euro per maand voor durven te vragen. Een goede nieuwsserver hoeft niet meer dan maximaal 10 euro te kosten. De gemiddelde prijs is trouwens 5 euro per maand, dus dat valt nog wel mee.

Het mooiste van het hele verhaal is dat het middels een omweg ook voor niets kan. Er zijn heel erg veel usenet providers. En allemaal willen ze zoveel mogelijk klanten. Hoe komen ze aan klanten? Door te adverteren maar dat is zo winstgevend niet, het kost ze vaak meer dan het ze oplevert.

Dus, bieden ze gratis nieuwsservers aan. Ze laten onbekende mensen, die misschien ooit klant worden, een gratis nieuwsserver proberen. En dat is een groot voordeel. Je kan namelijk bij dat soort usenet providers een gratis nieuwsserver proberen. Meestal laten ze je dan een week gratis downloaden, soms slechts een paar uur. Maar er zijn ook usenet providers die je zo een paar weken voor niets laten downloaden.

Beste payserver providers

De beste payserver providers laten onbekende mensen een goede payserver gratis testen. Waarom? Ze hopen dat je inziet dat de payserver snel is en dat je er echt dag en nacht van alles mee kan downloaden.
Ze bieden niet direct een jaarabonnement aan maar geven je de kans om eerst te kijken hoe het bevalt. Naar onze ervaring zijn dit enkele van de beste payserver providers die je kan vinden.

  1. Eweka is een oude Nederlandse provider, erg snel, fijne klantenservice en 1 week gratis testen. Daarna slechts €7,00 per maand. Hoge retentie, >4,000 dagen.
  2. Pure Usenet, een Nederlandse provider die bekend staat als de goedkoopste payserver provider. Kost €5,97 per maand, retentie van >3,100 dagen.
  3. XLned, dit is de goedkoopste usenet aanbieder (bij Lite/Basic), die erg geschikt is voor mensen soms downloaden. Kost €2,24 of €4,49 per maand, relatief lage retentie met 2,000 dagen
  4. Usenet Server staat bekend als een van de beste usenet providers ter wereld. $7.95 per maand, >4,200 dagen retentie en gratis VPN.

Nadat je je hebt ingeschreven voor een payserver krijg je tijdelijke logins. Die bestaan uit een gebruikersnaam, een wachtwoord en een usenet adres. Deze gegevens heb je nodig om spotnet te kunnen gebruiken.

Spotnet en een payserver

Heb je spotnet gedownload en beschik je over de gebruikersgegevens een gratis nieuwsserver of een payserver? Dan kan je beginnen. Allereerst moet je spotnet openen. Het programma zal direct vragen om je nieuwsserver gegevens. Dat ziet eruit zoals op de afbeelding hiernaast. Als je de gegevens hebt ingevoerd, zal spotnet alles wat je kan downloaden gaan opzoeken. Na de eerste installatie kan dit helaas erg lang duren. Maar, hoe langer, hoe beter, want dat betekend dat je veel meer kan downloaden. Duurt het erg kort, slechts een uurtje of zo? Meestal heb je dan een slechte nieuwsserver, waar je niet zoveel mee kan downloaden. Heb geduld. Het kan soms talloze uren duren voordat spotnet klaar met het ophalen van de complete database die je payserver kan vinden.

Als Spotnet klaar is

Is het programma eindelijk klaar? Dan kan je zoeken naar iets leuks dat je wilt downloaden. Daarna klik je op de pijl aan de rechterkant van het scherm, bovenin. Spotnet gaat het nu downloaden. Je hoeft niets meer te doen en kan na enige tijd kijken of je download bevalt. Veel succes.