Spotnet online is nzbserver

Spotnet is niet altijd even praktisch. Het is een programma dat je moet installeren en als je achter een andere PC zit dan moet je het programma ook daarop installeren. Een goed alternatief is dan nzbserver, een website die gebruik maakt van Spotweb. Je hebt overal toegang tot nzbserver en kan direct naar een nzb bestand zoeken. Zonder gebruik te maken van een nzb site zoals Binsearch.

Nzbserver en Spotweb zijn hetzelfde

Spotweb is een open source programma dat op een PC of server kan worden geïnstalleerd. Nzbserver staat ook bekend als Spotnet online. Er komt technisch wel wat bij kijken, niet iedereen kan Spotweb in een handomdraai installeren. Spotweb heeft drie verschillende opties.

  1. Prive: Je installeert Spotweb alleen voor eigen gebruik. Niemand anders kan er gebruik van maken.
  2. Gedeeld: Tijdens de installatie kan je ervoor kiezen om een wachtwoord in te stellen. Alleen bekenden die dat wachtwoord hebben kunnen dan inloggen op de installatie.
  3. Publiek: Spotweb wordt geinstalleerd voor algemeen gebruik. Iedereen kan er dan gebruik van maken. Dat is precies wat nzbserver doet.

Online Spotnet? Niet helemaal

Met Spotnet kan je zoeken naar een spot. Daarna kan je de spot met Spotnet downloaden. Dat kan niet met nzbserver. Als je iets wilt downloaden van nzbserver, heb je een apart download programma nodig. Een newsreader. Je moet op de website van nzbserver bij een spot een nzb bestand downloaden. Na het downloaden kan je dat nzb bestand openen met je newsreader. Er zijn veel verschillende newsreaders maar de meest voorkomende zijn SABnzbd, Grabit en NZBget. Deze programma’s zijn geheel gratis. Maar, om er gebruik van te kunnen maken heb je wel een payserver nodig.

Payservers voor nzbserver en Spotnet

Je hebt voor nzbserver, online Spotnet en Spotweb een payserver nodig. Zonder een payserver krijg je geen toegang tot Usenet nieuwsgroepen. Misschien vraag je je af hoe je aan een payserver kan komen. Het is erg makkelijk om een payserver te verkrijgen. Er zijn in Nederland meer dan honderd Usenet providers die prive payservers aanbieden. Helaas kost dat geld. De kosten wisselen nogal en de kwaliteit ook.

spotnet spotweb nzbserver
Voor 3 euro kan je bij Pure Usenet al een payserver krijgen maar dan is de downloadsnelheid erg traag. Ook kan je dan geen oudere bestanden downloaden, de retentie is beperkt. Wil je een snelle payserver met een hoge retentie? Dan kan je het beste bij Eweka of Tweaknews kijken. Na een 7 dagen gratis trial kun je voor een bedrag van 5,83 euro per maand onbeperkt downloaden met zeer hoge snelheden.

Bij de beste Usenet providers is het mogelijk om eerst een tijd een gratis payserver te proberen. Eweka Biedt een week gratis een payserver aan, zonder rare kosten. Bij Tweaknews kan je maar liefst twee weken downloaden zonder er te voor moeten betalen. Sommige Usenet providers laten je een cent betalen met iDEAL, ze proberen zo te voorkomen dat dezelfde mensen steeds een gratis payserver afnemen.