Is Eweka Internet Services de moeite waard of kun je deze beter aan je voorbij laten gaan? Wij hebben het voor je uitgezocht. Vanuit een ervaren en professionele houding bieden wij je altijd een gedegen, onafhankelijk advies. Wij zijn technisch volledig op de hoogte en voorzien je altijd van up to date informatie. Met deze instelling hebben wij Eweka onder de loep genomen. Wij delen de resultaten graag met je middels onderstaande review van Eweka.

 

Wat is Eweka precies?

Eweka Internet Services is een Nederlandse nieuwsserver waarmee je diverse nieuwsgroepen kunt downloaden. Dit kunt je onder meer met Spotnet doen. De laatste jaren behoort Eweka tot de best gewaardeerde nieuwsservers van ons land. Een belangrijk voordeel van Eweka is bijvoorbeeld dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten, waardoor er altijd een oplossing is dit bij je past.

 

Diverse pakketten van Eweka

Voor onze Eweka review hebben we uiteraard de verschillende pakketten van Eweka onder de loep genomen. Je hebt de keuze uit drie verschillende varianten en alle drie kennen ze ook een eigen prijs. De verschillen tussen de pakketten zijn vooral te vinden in account sharing, het aantal verbindingen en de snelheid. Je kunt kiezen voor een 50 Mbps Standaard Account, een 300 Mbps Hoge Snelheid Account en een 300 Mpbs Abonnement. De prijs van het abonnement ligt ruim 2 euro per maand lager dan die van het Hoge Snelheid Account, dat je per maand vooruit moet betalen.

 

De betalingsmogelijkheden van Eweka

Je kunt gebruik maken van verschillende betalingsopties bij Eweka. Op de eerste plaats kun je gebruik maken van Worldpay. Dit is de optie waar je voor kiest wanneer je gebruik wilt maken van een creditcard, zoals JCB, Diners Club, American Express, Mastercard of Visa. Hiervoor is het nodig om een betaallink op te vragen. Dit doe je via je Mijn Eweka online omgeving. Daarnaast kun je gebruik maken van MisterCash, PayPal, Giropay, SMS en Carte Bleue. Tot slot is er de optie van een bankoverschrijving en kun je kiezen voor het gebruik van het vertrouwde, Nederlandse iDeal.

 

Welke gegevens moet je invullen voor je Eweka account?

Je hoeft niet veel gegevens in te vullen voordat je gebruik kunt maken van je Eweka account. Vaak wordt Eweka ingesteld met Spotnet en dit regel je eenvoudig binnen de Spotnet instellingen. Het is belangrijk om het mailadres dat je in Eweka invoert goed controleert. Alle toekomstige correspondentie verloopt namelijk via dit mailadres. Verder is het nodig om zowel het account als toekomstige betalingen te kunnen verifiëren. Hiervoor is het nodig om een bankrekeningnummer, telefoonnummer en een achternaam in te vullen.

 

Op welke vlakken scoort Eweka het best?

Voor ons Eweka review hebben we Eweka natuurlijk ook vergeleken met andere opties. Hierbij hebben wij vooral gekeken naar op welke vlakken Eweka nu het best scoort. Hierbij zien we een downloadvoltooiing van maar liefst 75 procent en dit is zeer goed. Dit betekent vooral dat het grootste deel van de bestanden gewoon goed binnenkomt en dat er weinig sprake is van afgebroken bestanden. Daarnaast scoort Eweka extreem goed op het vlak van retentie. Hier weet Eweka het zelf te winnen van aardig van grotere en duurdere providers van Usenet. De retentie is namelijk maar liefst 9 jaar.

 

Wel of niet kiezen voor Eweka?

Eweka biedt aardig wat interessante voordelen. Je kunt gratis upgraden naar 300Mbit/s en er zijn 8 tot 20 parellelle verbindingen. Het precieze aantal is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Heb jij een downloadsnelheid tot 300 Mbps op je internetverbinding omdat je bijvoorbeeld Ziggo hebt of glasvezel? Dan is het gebruik van Eweka zeker aan te raden. Gaat jouw downloadsnelheid hier overheen? Dan zijn er voor dezelfde prijs betere alternatieven op de markt te vinden.

 

Wat mag je verwachten?

 

  •         Prijs: Abonnement € 7,00 per maand / prepaid v.a. € 7,50 per maand.
  •         Retentiedagen: 4.186.
  •         Nieuwsgroepen: 125.000+.
  •         Connecties: maximaal 8 of 20, afhankelijk van pakket.
  •         EU servers: Ja.
  •         SSL: Ja.
  •         Free Trial: 7 dagen gratis proefperiode bij een abonnement.
  •         Bonus: Bespaar 27% met een jaarabonnement.