Hoe werkt NZB Server?

Er zijn verschillende manieren om nzb-bestanden te kunnen zoeken en NZB Server is er hier één van. Voordat je met deze website aan de slag gaat is het goed om te weten wat NZB Server precies is en hoe het werkt om bestanden te zoeken en te downloaden. Daarom vind je hier alle informatie over NZB Server, maar vind je hier ook een handleiding voor het downloaden via deze website. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je met de nodige kennis aan de slag gaan met NZB Server.

Meer informatie over NZB Server

NZB Server is een Usenet website: dit wil zeggen dat je via deze website bestanden kunt zoeken en via een ander programma downloaden. Op deze manier is het heel goed mogelijk om bijvoorbeeld muziek, films, software of andere programma’s te downloaden. NZB erver (ook bekend als Spotweb) is een alternatief voor onder andere Spotnet en SpotLite. Ook dit zijn Usenet programma’s die het mogelijk maken om bestanden te downloaden. Wat zijn de belangrijkste voordelen van NZBServer ten opzichte van de andere bekende opties?

1. Je hoeft je niet te registreren maar je kunt direct gaan zoeken;
2. Het downloaden gaat snel;
3. Je hoeft niets op je computer te installeren om bestanden te kunnen downloaden;
4. Je hebt duidelijk overzicht: het is ook voor beginners gemakkelijk om te gebruiken.

Zo werkt NZBServer

NZB Server is een betrekkelijk simpele website. Dit betekent dat je direct kunt gaan zoeken, zonder dat je je eerst moet registeren. Verder is de website opgedeeld in diverse categorieën, waardoor je jouw zoekopdracht direct een stuk specifieker kunt maken. Vervolgens heb je een download programma nodig om het gevonden nzb-bestand te kunnen downloaden en uitpakken op je computer. Er zijn twee grote download programma’s die je hiervoor kunt gebruiken: Grabit en SABnzbd. Hieronder vind je een overzicht met informatie over downloaden met beide programma’s.

Downloaden met Grabit

Een populair programma om te gebruiken voor het downloaden uit nieuwsgroepen is Grabit. Hiermee wordt het dus mogelijk om bepaalde bestanden vanuit NZB Server te downloaden en vervolgens uit te pakken op je computer. Dit heb je nodig om je bestanden te kunnen downloaden. Zonder Grabit heb je niet veel aan downloaden via NZB Server. Het is een gemakkelijk te bedienen programma met een aantal belangrijke voordelen:
– Zeer makkelijk in gebruik, ook voor beginners;
– Eenvoudige interface die voor iedereen duidelijk is;
– Gratis download programma;
– Heeft een ingebouwde Usenet Search functie om spots nog sneller op te zoeken (deze functie is niet gratis).

Downloaden met SABnzbd

Een andere optie is het downloaden van nzb-bestanden via NZB Server met SABnzbd. Dit programma is een newsreader die geschikt is voor Windows, Mac en Linux. Hiermee heeft het programma verschillende toepasmogelijkheden. Dit programma werkt op de achtergrond en maakt het downloaden, controleren en uitpakken van nzb-bestanden op een Usenet website als NZB Server makkelijker. De voordelen van SABnzbd zijn:

– Ook beschikbaar voor Mac OS X en Linux;
– SABnzbd is web-based en is daardoor te bedienen vanaf elke computer in je netwerk.

De NZBServer handleiding

Zoals eerder aangegeven gebruiken veel mensen NZBServer als alternatief voor Spotnet. Dit is onder andere omdat NZB Server reclamevrij is en geen spam bevat. Daarnaast zoek je NZB Server gemakkelijk op via de zoekbalk in je browser. Andere voordelen van NZB Server heb je al kunnen lezen. Maar hoe moet je downloaden wanneer je NZB Server gaat gebruiken? En wat komt hier allemaal bij kijken? Hier vind je een stappenplan waarin wordt uitgelegd hoe dit precies werkt in NZB Server:

(Het wordt aangeraden om Grabit of een ander downloadprogramma van te voren al te downloaden. Zo wordt het proces nog makkelijker en loop je halverwege nergens tegenaan).

Stap 1: Ga naar NZB Server

Via www.nzbserver.com kun je direct naar de website gaan. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Links op het scherm zie je de mogelijkheid om uit diverse categorieën te kiezen van downloads.

Stap 2: Een download zoeken

Links bovenin het scherm vind je een zoekbalk waar je op zoek kunt gaan naar een spot, ook wel bekend als een download. Je kunt hier iets invullen waar je naar op zoek bent. Het kan gaan om een programma, software, besturingssysteem, maar ook om een film, een e-book of muziek. Je krijgt alle downloads te zien die te maken hebben met je zoekopdracht.

Stap 3: Een download kiezen

De lijst met mogelijke downloads staat dan voor je klaar. Jij kunt zelf een item kiezen dat je wilt bekijken en/of downloaden.

Stap 4: Nzb-bestand downloaden

Daarna is het tijd om te gaan downloaden. Je krijgt eerst de informatie te zien over de download. In de meeste gevallen zie je een blauwe knop met ‘Download NZB’ erop. Wanneer je Grabit al hebt gedownload zal dit programma de download direct gaan laden. Daarna zal de downloade direct beginnen.

Stap 5: Een bestand downloaden vanuit Grabit

Wordt het bestand niet gelijk geladen door Grabit, dan kun je het bestand selecteren en openen met Grabit. Je kunt vanuit Grabit ook het bestand openen: hiervoor kies je ‘import NZB’.

Stap 6: Start van de download

De download via Grabit zal nu beginnen. De snelheid van de download hangt onder andere af van je eigen internetverbinding, maar ook van de server. Over het algemeen staat NZB Server bekend om de hoge downloadsnelheid. Komt er ‘article not found’ te staan? Dit ligt aan de nieuwsserver. Als de download is voltooid kun je deze terugvinden in de folder Downloads. Op je computer heet dit waarschijnlijk Grabit downloads.

Is het legaal?

Downloaden via NZB Server is tot op zekere hoogte legaal. Het downloaden van Usenet als thuiskopie is legaal. Je mag gedownloade bestanden via NZB Server niet verder verspreiden; hier staat een boete op. Daarnaast is het verboden om bestanden aan te bieden via Usenet en dus te uploaden. Bij het downloaden van films en muziek blijf je binnen de grenzen en ben je verzekerd van een veilige aanpak.

Op een veilige manier spots vinden

Er is ook nog een andere manier waarop je er zeker van kunt zijn dat je op een veilige en anonieme manier kunt downloaden via NZB Server. Dit kan met een VPN, een Virtual Private Network. Hiermee is er sprake van een verbinding tussen jouw apparaat en een VPN verbinding. Deze verbinding is versleuteld en dat betekent dat de data niet bruikbaar is. Veilig downloaden is dus mogelijk, omdat jouw downloadgedrag niet is terug te koppelen aan jouw IP-adres. Er zijn verschillende opties in je keuze voor VPN. Met meerdere aanbieders is het belangrijk om te kijken wat het beste bij jou past.

Kies voor downloaden met NZB Server

Downloaden via NZB Server is dus erg eenvoudig: het is niet voor niets een populair alternatief voor Spotnet en SpotLite. Je kunt in de eerste plaats heel gemakkelijk zoeken naar downloads. Ook als je een specifiek bestandstype zoekt kun je daarvoor NZB Server goed gebruiken. Je hoeft je daarnaast ook niet te registreren: dit maakt het nog makkelijker om te kiezen voor de snelle service van NZB Server. Het enige wat je nodig hebt is een downloadprogramma zoals Grabit waarmee je een download kunt laden en uitpakken op je computer. Zo kun jij gebruik maken van je downloads!

Leave a Reply