Wij krijgen met regelmaat vragen gesteld over SpotNet installeren op diverse apparaten. Wij bieden je graag een onafhankelijk advies. Het is goed om te weten dat SpotNet niet voor ieder apparaat beschikbaar is, maar dat er wel altijd uitstekende alternatieven zijn. Wij vertellen je graag meer over het installeren van SpotNet én over het beste alternatief wanneer SpotNet installeren op jouw device niet mogelijk is.

 

Waarom Spotnet installeren?

Waarom zou je nu Spotnet installeren? Spotnet is een praktisch programma voor iedereen die makkelijk bestanden wil kunnen doorzoeken in nieuwsgroepen. Spotnet zelf is een gratis programma speciaal voor Windows. Je hebt een Usenet provider nodig en van deze provider vul je de gegevens in om gebruik te kunnen maken van Spotnet. Er zijn betaalde servers, maar je kunt ook kiezen voor de gratis nieuwsgroepen die worden aangeboden door je eigen Usenet provider.

 

Hoe werkt Spotnet precies?

Je kunt eenvoudig Spotnet installeren op je Windows computer. Na de installatie kun je het programma opstarten om alle spots te laten. Bij iedere volgende keer dat je het programma opstart wordt er direct gecheckt op nieuwe spots, zodat je dit zelf niet hoeft te doen. De spots worden als NZB-bestanden opgeslagen. Je hebt dus een downloadprogramma nodig dat geschikt is voor het downloaden van NZB-bestanden.

 

Spotnet Mac installeren

Wil je Spotnet op een Mac installeren? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Spotnet is een programma dat uitsluitend voor Windows is ontwikkeld en dat betekent dat het niet beschikbaar is voor Apple apparaten. Dit betekent niet dat je helemaal teleurgesteld wordt, want er zijn wel alternatieven beschikbaar waar je goed gebruik van kunt maken. In plaats van Spotnet op je Apple installeren kun je bijvoorbeeld Spotlite installeren op je Mac. Spotlite is de ‘magere’ versie van Spotnet. Het is belangrijk om te weten dat deze slankere versie niet standaard is voorzien van een downloader. Deze moet je dus zelf nog toevoegen. Je kunt dan denken aan SABnzbd of NZBGet.

 

Na het downloaden van Spotlite kun je het gaan installeren op je Mac. Open het bestand na het downloaden. Om het te installeren is het nodig om Spotlite te verplaatsen. Deze sleep je naar je map Applicaties. Als je dit gedaan hebt, dan wordt Spotlite automatisch geïnstalleerd op je Mac. Vervolgens kun je Spotlite via je programma’s of applicaties openen. Je kunt het programma openen door op het icoontje te klikken. Deze herken je aan de afbeelding van de wereldkaart. Vervolgens kun je aan de slag met de instellingen van Spotlite op je Mac.

 

Spotnet Windows 10 installeren

Spotnet op Windows 10 installeren is heel eenvoudig. Spotnet is een Windows programma en je hebt in de basis niets méér nodig dan Microsoft NET Framework 4.0 of een betere/latere versie. Deze krijg je vanzelf binnen via Windows update of wordt mee geïnstalleerd tijdens de installatie van Spotnet

Zorg ervoor dat je kiest voor de juiste versie van Spotnet. Wij adviseren je om te kiezen voor de versie 1.9.0.5 of een latere versie. Er is ook een Spotnet 2.0 versie. Hierbij willen we je erop wijzen dat dit geen nieuwere editie van het programma is. Deze versie is gemaakt door een externe partij en wordt over het algemeen niet aangeraden. Na het downloaden van Spotnet kunnen we met de Setup beginnen. Klik op Volgende en wacht tot de laadbalk helemaal gevuld is. Het programma is nu geïnstalleerd en door op Voltooien te klikken is het programma klaar om in gebruik te worden genomen.

 

Spotnet Android installeren

Veel mensen die gebruik maken van Spotnet op Windows willen Spotnet eigenlijk ook gebruiken op andere devices. Tegenwoordig maken we allemaal steeds meer en steeds vaker gebruik van smartphones en tablets. Het is dan ook logisch dat je op zoek gaat naar opties om Spotnet op Android te installeren. Helaas is dit niet mogelijk. Spotnet is echt voor Windows ontwikkeld en is daarom niet beschikbaar voor Android toestellen. Natuurlijk zijn er wel alternatieven op de markt, welke wel geschikt zijn voor Android toestellen. In plaats van Spotnet op Android installeren kun je bijvoorbeeld kiezen voor NZB360. Deze wordt vaker genoemd als hét alternatief voor Spotnet op Android.

 

NZB360 is een app die speciaal is ontwikkeld voor het downloaden via nieuwsgroepen. Je kunt de content direct op je Android device downloaden. De app wordt met goede regelmaat aan een update onderworpen, waardoor deze goed betrouwbaar is en optimaal werkt. NZB360 bestaat sinds februari 2017 en werd meer dan 100.000 keer gedownload uit de Playstore. De app werkt met behulp van in-app aankopen. Om de app te installeren hoef je deze alleen op te zoeken in Playstore en te installeren. Je kunt er vervolgens direct gebruik van maken.