Spotnet Downloaden

Spotnet downloaden: hoe gaat dit in zijn werk?

Als je bestanden wilt downloaden of wilt lezen van Usenet, heb je Spotnet nodig. Dit is nog altijd de standaard als het gaat om het downloaden van Usenet bestanden. Zoals je misschien wel weet, is Usenet een gedecentraliseerd netwerk dat je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Veelal wisselen gebruikers onderling diverse bestanden uit, die via zogenaamde nieuwsgroepen gedeeld worden. Ook discussies komen binnen een nieuwsgroep geregeld voor. In dat opzicht doet het sterk denken aan een forum.

Om het maximale uit Usenet te halen, zul je Spotnet moeten downloaden. Dit programma maakt het eenvoudig om bestanden binnen nieuwsgroepen te zoeken en te downloaden. Ook het delen van bestanden wordt eenvoudiger gemaakt door Spotnet. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Welke stappen moet je ondernemen om Spotnet te downloaden? Hieronder laten we dit zien, waarbij we je tevens uitleggen hoe het installeren van Spotnet in zijn werk gaat. Tot slot zetten we nog een aantal voor- en nadelen van Spotnet op een rijtje.

Waar kan ik Spotnet downloaden?

De officiële versie van Spotnet is alleen geschikt voor Windows. Inmiddels zijn er wel ports ontwikkeld, onder meer voor de Mac en voor de smartphone. Let hierbij echter op dat deze niet ontwikkeld zijn door de makers van de officiële versie van Spotnet. De officiële versie kun je downloaden vanaf de site van het originele team. Hier vind je tevens Spotnet 2.0, een verbeterde versie die door een ander developer team is ontwikkeld. Welke je prefereert, hangt af van je eigen keuze. Wel kan gesteld worden dat Spotnet 2.0 je meer mogelijkheden biedt, al is het deels ad-supported en heb je dus advertenties in je programma staan.

Hoe installeer ik Spotnet?

Het downloaden van Spotnet is uiterst eenvoudig. Je klinkt op de desbetreffende link op de officiële site, kiest een map waar je het bestand opslaat en je begint met downloaden. Binnen no time heb je Spotnet gedownload. Spotnet downloaden is dus geen probleem. De uitdaging zit hem dan ook meer in het installeren van Spotnet. Ten eerste moet je checken of jouw versie van Spotnet compatibel is met Windows. Spotnet is geschikt voor Windows 7, 8 & 10.

Start het Setup programma. Mocht je een ZIP in plaats van een EXE bestand hebben gedownload, moet je natuurlijk deze eerst uitpakken. Je hebt waarschijnlijk al wel vaker een installatieprogramma gebruikt, dus je weet hoe eenvoudig deze zijn om uit te voeren. Je wordt bij elke stap begeleid en voorzien van heldere info. Als je het met alle stappen eens bent, klik je op ‘volgende’. Hierna wordt het programma op je computer geïnstalleerd. Let op: een versie van Microsoft NET Framework is vereist om Spotnet te gebruiken. Deze kan tijdens de installatie van Spotnet tevens geïnstalleerd worden.

Daarnaast kun je spotnet online ook gebruiken via nzbserver (ook wel Spotweb genoemd). Hiermee kun je online zoeken naar spots (maar ze niet downloaden). Hiervoor heb je uiteindelijk toch een dedicated programma voor nodig.

De voor- en nadelen van Spotnet

De toegankelijkheid van Spotnet is een groot pluspunt. Zelfs voor de grootste leek is dit programma eenvoudig om te gebruiken. Dit komt onder meer door dat de zoekfunctie van het programma door de jaren heen significant is verbeterd. Je kunt preciezer zoeken, zonder dat je een hoop resultaten te zien krijgt die niet relevant zijn voor je query. Dit maakt het eenvoudiger om nieuwsgroepen te doorzoeken, op zoek naar de bestanden die je wilt downloaden. Een handige bijkomstigheid hierbij zijn de filters die je kunt gebruiken. De retentie van binnen gehaalde bestanden is 30 dagen, en bovendien is Spotnet zelf geheel gratis.

Een ander pluspunt van Spotnet is dat dit programma aangeeft of degene van wie je het bestand downloadt ook daadwerkelijk betrouwbaar is of niet. Dit verkleint de kans dat je per ongeluk een virus binnenhaalt. Natuurlijk is het nog altijd aan te raden dat de veiligheid van je computer op orde is en dat je beschikt over een adequate virus scanner. Een aparte Usenet server is geen vereiste maar wel een mogelijkheid. Je kunt zelf bestanden delen middels een NZB bestand. EU servers worden gebruikt en ook SSL is mogelijk. Van invloed op het aantal nieuwsgroepen en connecties waar je gebruik van kunt maken is de provider die je hebt. We gaan nog iets dieper op Spotnet in bij onze Spotnet review.

Spotnet alternatieven

Liever geen gebruik maken van Spotnet? We hebben ook een aantal Spotnet alternatieven op een rijtje gezet. Hier bekijken we zowel alternatieven voor het downloaden van Usenet als (natuurlijk) alternatieven buiten Usenet.

Leave a Reply