Alternatieven voor spotnet

Zoek je een goed alternatief voor Spotnet? Er zijn een aantal uitstekende alternatieven. Zowel programma’s als usenet websites.

Spotnet online? Gebruik Spotweb

nzbserver spotweb spotnet alternatief

Er is een online versie van Spotnet, genaamd Spotweb. De website nzbserver.com werkt via Spotweb. Je kan op nzbserver razendsnel zoeken naar bestanden. Er zijn vele verschillende categorie├źn waarin bestanden staan die soms 7 jaar oud zijn. Gratis nieuwsservers kunnen geen bestanden downloaden die zo oud zijn en de meeste payservers zijn maar zelden in staat om 7 jaar oude bestanden te downloaden. Het aanbod op nzbserver.com is dus uitstekend.

Usenet websites en forums

Enkele jaren geleden waren er veel usenet forums waar van alles te downloaden was. Place2home was bijvoorbeeld een leuk forum met tienduizenden leden. Helaas is dit usenet forum enige tijd geleden gesloten. Er zijn momenteel enkele piepkleine usenet forums maar die bieden bijna geen bestanden aan en zijn dus de moeite niet waard. Veel mensen kiezen daarom voor een betaalde usenet. Met een betaalde usenet kun je vaak ook veel sneller downloaden.

Wil je wel alle bestanden kunnen vinden, en snel kunnen downloaden?
Probeer dan gratis Eweka!


Eweka is de beste usenet provider, punt uit. Hiermee kun je veel sneller downloaden, en echt bijna alles is te vinden (retentie >4,100 dagen). Met gratis proefperiode!

Usenet search

Er zijn enkele usenet search websites waar je ook kan zoeken. Helaas zijn ze minder overzichtelijk dan nzbserver en Spotnet. Er is geen beschrijving en geen afbeelding. Je hebt een apart download programma nodig, zoals Grabit of nzbget. Maar het is mogelijk om via dit soort usenet search websites te zoeken. De meest gebruikte is binsearch.info, maar een andere bekende nzb search website is nzbindex.com

Spotlite lijkt op Spotnet

Heb je al een download programma? Gebruik dan gewoon Spotlite. Met dit handige programma kan je zoeken, en als je iets hebt gevonden, download je met Spotlite de NZB. Daarna is het een kwestie van wachten tot je download programma het gewenste programma heeft gedownload. Spotlite lijkt erg op Spotnet, alleen kan je er niet mee downloaden.

Zonder usenet?

Downloaden via usenet is natuurlijk niet de enige manier om te downloaden. Vroeger gebruikten mensen Kazaa, Napster en DC++. Ook bittorrent was erg geliefd. Veel mensen downloaden nog steeds torrents. Opzich is het net zoals downloaden uit nieuwsgroepen een uitstekende manier om te downloaden. Je moet alleen op een aantal dingen letten om te zorgen dat je PC niet in een nest vol virussen verandert.