Spotnet review

Deze Spotnet review geeft je alle informatie die jij nodig hebt om de beste usenet client te kiezen. Wij hechten veel waarde aan het bieden van een onafhankelijk advies vanuit een professionele houding. Middels deze Spotnet review bieden wij jou de meest actuele informatie over Spotnet en andere Spotnet-gerelateerde usenet clients.

 

Wat is Spotnet precies?

Spotnet is een programma dat bovenop het usenet-protocol draait. Het programma is speciaal ontwikkeld om usenet / nieuwsgroepen eenvoudig te kunnen doorzoeken, bestanden te downloaden en te delen. Spotnet werkt met ‘spots’: collecties van bestanden, zoals films, albums of series. In tegenstelling tot veel andere usenet-protocollen worden spots decentraal opgeslagen (dus verspreid over het netwerk, in plaats van op één locatie).

Met Spotnet is het ook eenvoudig om bestanden of collecties (de zogenaamde ‘spots’) te delen. Door een NZB-bestand te genereren kun je een spot beschikbaar stellen aan het netwerk. Dit NZB-bestand is niet het bestand zelf, maar een verwijzing naar de verschillende decentrale plekken waar de ‘spot’ te vinden is.

 

Een aparte Usenet client of niet?

Voor onze Spotnet review hebben we uiteraard gecontroleerd of het nodig is om een speciale Usenet client te gebruiken voor het downloaden van NZB-bestanden. Het is mogelijk om een aparte Usenet client te gebruiken voor de downloads, maar Spotnet biedt zelf ook de mogelijkheid om deze bestanden te downloaden, dus je hebt niet specifiek een Usenet client nodig.

 

Spotnet: alleen voor Windows

Spotnet is alleen bedoeld voor mensen die Windows gebruiken: het werkt niet op andere besturingssystemen. Dit betekent dat het niet draait op Mac, Linux of bijvoorbeeld Android. Maak je gebruik van een device zonder Windows? Dan zijn er wel alternatieven voor Spotnet. Zo kun je de lichtere versie, Spotlite, wel gebruiken op Mac en Linux. Voor Android is wordt NZB360 als beste alternatief genoemd.

 

Is Spotnet veilig in gebruik?

Internet is over het algemeen niet de meest veilige plek en het is altijd belangrijk om hier rekening mee te houden. Natuurlijk zorgen de meeste Usenet gebruikers voor een zo hoog mogelijke veiligheid, maar er zijn ook altijd mensen die roet in het eten gooien en virussen verspreiden via ‘spots’. Het is daarom altijd belangrijk om alert te blijven en goed op te letten wat je wel en niet binnenhaalt.

 

Extra veiligheid op Spotnet

Het spreekt voor zich dat je zo veilig mogelijk gebruik wilt kunnen maken van Spotnet. Wij raden je daarom aan om gebruik te maken van een VPN-verbinding. Daarnaast zijn er nog enkele punten om rekening mee te houden, die je helpen om je veiligheid en privacy op Spotnet te verhogen. Op de eerste plaats is het goed om reacties te lezen van mensen die de content eerder hebben gedownload (als deze beschikbaar zijn) zodat je eventuele waarschuwingen van tevoren al oppikt. Daarnaast is het verstandig om de extensie van bestanden te controleren. Deze moet overeenkomen met de content die je wilde downloaden.

 

Het instellen van je Spotnet account

Voor onze Spotnet review hebben we uiteraard ook beoordeeld hoe eenvoudig het is om een Spotnet account in te stellen. Dit is heel eenvoudig: je hebt alleen de gegevens van je Usenet provider (zoals bijvoorbeeld Eweka) nodig. Deze vul je in, evenals je persoonlijke gegevens. In Spotnet ga je naar het Menu, vervolgens klik je op Bewerken en hierna op Provider. Je kunt hier alle nodige informatie van je Usenet provider invullen.

 

Welke versie van Spotnet gebruik je?

Heb je eerder gebruik gemaakt van Spotnet? Verwijder dan altijd eerst alle eerdere versies. Het is sterk af te raden om gebruik te maken van de 1.8.1. versie van Spotnet. Het advies is om gebruik te maken van Spotnet 1.9.0.5 of hoger.

 

Wat mag je verwachten?

  •         Prijs: Gratis.
  •         Retentiedagen: Afhankelijk van provider.
  •         Nieuwsgroepen: Afhankelijk van provider.
  •         Connecties: Afhankelijk van provider.
  •         EU servers: Ja.
  •         SSL: Ja.
  •         Free Trial: SpotNet zelf is gratis. Je hebt wel te maken met providerskosten.
  •         Bonus: Diverse kortingsacties via de providers.