Spotnet installeren: hoe gaat dit in zijn werk?

Spotnet is een zeer populair programma dat, over het algemeen, erg eenvoudig is om te installeren. Spotnet is in principe alleen beschikbaar voor Windows 7, 8 & 10. Echter zijn er inmiddels ook diverse source ports ontwikkeld voor andere besturingssystemen, zoals de Mac of het Android besturingssysteem van je smartphone. Benieuwd hoe je dit alles moet installeren? Lees dan snel verder!

 

Nieuwsreader en payserver provider vinden

Spotnet gebruik je om nieuwsgroepen door te zoeken, op zoek naar relevante bestanden voor jou. Hierbij gaat het vooral om films, muziek en series, maar ook tekstbestanden zijn een mogelijkheid. Bijna elk bestand wat je zoekt kun je wel vinden op een bepaalde nieuwsgroep. Om toegang te krijgen tot deze nieuwsgroepen, zul je ten eerste een nieuwsreader moeten installeren. Daarnaast heb je een payserver provider nodig om überhaupt toegang tot vele nieuwsgroepen te verkrijgen. Wanneer dit gelukt is, kun je overgaan tot het installeren van Spotnet op jouw computer. Dit verschilt per besturingssysteem.

 

Spotnet Mac

De originele Spotnet is louter geschikt voor de besturingssystemen van Windows. Specifiek gaat het hierbij om Windows 7, 8 & 10. Echter is er inmiddels ook een versie uit voor de Mac. Nu zul je misschien denken: is dit wel de officiële versie? Dat is het niet. De ontwikkelaar van Spotnet voor Mac heeft namelijk de source code opgevraagd bij de originele ontwikkelaars van Spotnet, om zo op zijn eigen wijze Spotnet voor de Mac op te zetten. Het is dus een volledig betrouwbare port van dit programma. Dankzij de inzet van deze unsung heroes is het dus mogelijk om Spotnet te gebruiken op je Mac.

Ten eerste maak je gebruik van Google om de meest recente versie van Spotnet voor Mac te vinden. Het is sowieso altijd aan te raden om je software continu te updaten, aangezien de nieuwste versies altijd het best bestand zijn tegen virussen en aanvallen van buitenaf. Wanneer je deze versie gevonden hebt, ga je over tot het installeren van Spotnet op je Mac. Je vult vervolgens de relevante gegevens in: je provider, adres, poort, verbindingen en accountsgegevens. Wanneer je alle gegevens hebt ingevuld, zal er verbinding worden gemaakt met Spotnet en kun je op zoek gaan naar relevante spots voor jou.

 

Spotnet Windows 10

Spotnet is van origine ontworpen om gebruikt te worden op de besturingssystemen van Microsoft. Specifiek gaat het tegenwoordig hierbij om Windows 7, 8 & 10. Dit is dan ook de ‘echte’ versie van het programma die je gebruikt, waarbij er bij Spotnet voor de Mac sprake is van een port. Een goede, betrouwbare conversie, maar een port desalniettemin. Voor de real deal moet je beschikken over een besturingssysteem van Windows. Spotnet is compatibel met Windows 10. Tevens zul je minimaal Microsoft NET Framework 4.0 nodig hebben om Spotnet werkende te krijgen.

Het installeren van Spotnet Windows 10 is eigenlijk vrij eenvoudig. Binnen no time heb je dit uitgevoerd. Ten eerste download je de meest recente versie van het programma. Let goed op dat je de versie van de originele ontwikkelaars download en niet één van de ports of andere uitgaven. Deze hebben in het verleden nog wel eens voor problemen gezorgd. Bovendien worden deze varianten ook niet continu geüpdatet, wat bij de officiële versie van het programma wel het geval is.

Wanneer je er zeker van bent dat je de officiële versie hebt gedownload, start je het Setup programma. Het installeren van Spotnet op Windows 10 is hierna vrij simpel. Je volgt het installatieprogramma, waarna de software klaar is voor gebruik. Hierna kun je aan de slag gaan met het configureren van Spotnet.

 

Spotnet Android

Natuurlijk kon het ook niet uitblijven dat er een Spotnet variant voor de smartphone ontwikkeld zou worden. Smartphones zijn inmiddels een groot onderdeel van ons leven. Je kunt niet over straat wandelen zonder dat je iemand tegen komt die op zijn telefoon met iets bezig is. Een appje sturen naar een ander, even je mail checken of een spelletje spelen: het kan tegenwoordig allemaal via je telefoon. Ook bestanden downloaden via de nieuwsgroepen van Usenet is tegenwoordig een mogelijkheid. Echter zul je dan wel gebruik moeten maken van Spotnet.

Net zoals de versie van Spotnet voor de Mac gemaakt is door een andere ontwikkelaar, is dit ook het geval bij Spotnet voor Android telefoons. Technisch heet deze app ook niet Spotnet maar Spotmob. Deze app is te vinden via de Google Play store. Het is een kwestie van downloaden, waarna deze app zichzelf automatisch installeert. Hierna kun je aan de slag ermee. Let wel op: dit is nog een beta app. De app is dus nog volop in ontwikkeling en kan hier en daar bugs vertonen. Tevens is een dergelijke app kwetsbaarder in vergelijking met apps die al officieel uitgebracht zijn. Vertrouw je dit toch niet? Er zijn ook enkele alternatieven te vinden.

Leave a Reply